Vår chat är öppen vardagar mellan 10:00 - 15:00, helgdagar 12:00 - 15:00

Övriga tider är du välkommen att kontakta oss på info@picsmart.se

Mellan 10:00 - 18:30 (12:00 - 18:30) kan du också ringa kundtjänst på 010 - 200 76 68

Skriv in postnummer för att hitta butiker i ditt område

Din kundkorg

Polpette al sugo

4 portioner

Ingredienser

4 msk Olivolja

1 burk (375 g) Finkrossade tomater

1 burk (375 g) Passerade tomater

5 klyftor Vitlök

2 Krm Chiliflakes

2.5 msk Tomatpuré

12 tsk Torkad rosmarin

1 näve Färsk basilika

1 msk Balsamvinäger

350 g Nötfärs

1.5 dl Ströbröd

1.5 dl Mjölk 3%

0.5 st Gul lök

2 st Ägg

3 msk Färsk persilja

1 kruka Finhackad basilika

1 dl Riven Parmigiano Reggiano

1 msk Muskotnöt mald

Instruktioner

Börja med tomatsåsen. Fräs 3 av vitlöksklyftorna i olivolja i en stekpanna tillsammans med chiliflakes. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare en minut. Häll i finkrossade & passerade tomater, balsamvinäger, basilikablad, rosmarin och socker. Krydda med salt och peppar. Låt puttra ihop på svag värme ca 15-20 minuter.

Köttbullar: Blanda ströbröd med mjölk i en bunke. Låt svälla ca 5 minuter. Bryn den hackade löken i olivolja i en stekpanna och blanda ned i bunken. Tillsätt nötfärs, ägg, 2 st pressade vitlöksklyftor, olivolja och parmesanost. Tillsätt den finhackade persiljan & basilikan. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Rör samman allt och forma sedan färsen till lagom stora köttbullar, ca 13-14 stycken. Stek i rikligt med olivolja i en stekpanna. Lägg försiktigt ner köttbullarna och låt dem puttra i såsen några minuter.

Pasta: Koka pastan ungefär en minut kortare än vad som står angivet på förpackningen, vi vill ha den ”al dente”. Låt den rinna av i ett durkslag. Blanda försiktigt ner den nykokta pastan i såsen med köttbullarna.

Servering: Smaka av med ytterligare salt och peppar. Toppa med parmesanost och färsk basilika. Buon appetito!

Bor du i Vasastan, Norrmalm eller på Östermalm? Handla produkterna här!

Bor du på Essingeöarna eller Kungsholmen? Handla produkterna här!